Dubbele waarden zoeken

Dubbele waarden zoeken

Dubbele waarden zijn helemaal niet verkeerd, maar soms zou je willen weten hoe vaak een waarde voorkomt of hoe vaak er sprake is van unieke waarden in een reeks. Vooral bij grotere reeksen handig natuurlijk. In Excel kun je dubbele waarden in een kolom óf een rij hebben. In de onderstaande voorbeelden gaan we op zoek naar dubbele waarden in een kolom.

Met een formule

Gebruik hiervoor de AANTAL.ALS (COUNTIF) formule. De syntax van AANTAL.ALS is als volgt: AANTAL.ALS(Range;Criterium)

Met de AANTAL.ALS formule bepaal je het hoe vaak een waarde voorkomt in een reeks. De reeks kun je met een exacte celverwijzing aangeven (C4:C32) of met een kolom verwijzing (C:C) of je gebruikt een benoemde reeks. Het criterium is een waarde binnen de aangegeven reeks die je wilt vergelijken. In het voorbeeld hiernaast zie je in kolom D het aantal keren dat het onderdeel voorkomt

 

arendalsample